Ajándék ékszer karácsonyra

Ajándék ékszer karácsonyra

Az ékszer karácsonyra ideális ajándék lehet majdnem bárki számára. A kiskamaszoktól kezdve egészen a korábban született, idősebb rokonokig. Ha ékszert választunk karácsonyi ajándék gyanánt, akkor majdhogynem biztosra mehetünk. De pontosan kinek és milyen a megfelelő ékszer karácsonyra?

Ékszer karácsonyra gyerekeknek

Pici gyermekeknek természetesen nem a legmegfelelőbb ajándék az ékszer karácsonyra. Bár mondjuk egy csinos fülbevaló jó ajándék lehet a kislányoknak is, akiknek a fülük már ki van lyukasztva.

A kiskamaszoknak azonban már bátran lehet más ékszert is választani. Először mindenképpen érdemes feltérképezni, hogy a „gyerkőc” valóban örülne-e valamilyen ékszernek. Ha érdeklődik a divat iránt, akkor biztosan. Nem kell feltétlenül a drágább ékszerekkel kezdeni. Lehet akár valamilyen bizsu ékszert választani, vagy ezüstből, esetleg nemesacélból készült darabokkal próbálkozni.

Ékszer karácsonyra férfiaknak

Az ékszerek a férfiak világában is népszerűek. Persze vannak olyanok is, akik kifejezetten elutasítanak mindenféle ékszert, de ők kevesebben vannak. Egy szép ezüst vagy arany nyaklánc egy formában hozzá passzoló karkötővel igazán csinosan mutat a férfiakon is. És persze ott van két nagy klasszikus: a mandzsettagomb és a nyakkendőtű. Ezekből is érdemes színben és formában egymáshoz passzoló darabokat választani.

A bizsu ékszerek választása is jó ötlet lehet férfiak részére. Akár egy gyöngyből fűzött karkötő, esetleg egy nemesacélból készült férfias gyűrű. De manapság nagyon divatosak a parakord zsinór karkötők is.

Ékszer karácsonyra

Ékszer karácsonyra férfiaknak

Ékszer karácsonyra hölgyeknek

A hölgyeknek plusz egy ékszer soha nem árt. Természetesen köztük is vannak kivételek, de a lányok általában szeretik az ékszereket. Ma már nagyon sokféle ékszert készítenek, rengetegféle anyagból, tehát jó ha képben vagyunk, milyen stílusa van a megajándékozni kívánt hölgynek.

A nemesfém ékszerek nem allergizálnak, ezért mindenképpen jó választás lehet karácsonyra is. Persze nem mindenki szereti a klasszikus, sárga színű aranyat. De már itt is vannak alternatívák: jó választás lehet pl. egy vörös vagy fehér arany nyaklánc, karkötő esetleg fülbevaló.

De ha árban kicsit kedvezőbbet választanánk, akkor ezüst vagy akár bizsu ékszerek közül is válogathatunk. Rendkívül változatos ékszerek közül válogathatunk már ha csak azt nézzük, hogy milyen anyagból készült az ékszer. Különleges ékszerek készülnek gyöngyből, fából, acélból, porcelánból, üvegből, de szalagból, fonalból, damilból és még akár csontból is. Ezekre betűgyöngyökből egyedi feliratokat is lehet kérni. Sőt, vannak már anya-lánya vagy férj-feleség szettek is.

A hölgyek karácsonyi ékszer ajándékával kapcsolatban még egy témáról beszülnünk kell, ez pedig a karácsonyi lánykérés, ami manapság elég népszerű. Ha elérkezettnek érzed az időt, akkor praktikus lehet pont karácsonyra időzíteni a lánykérést. Ilyenkor ugyanis jó esetben az egész család együtt van, még a külföldön élő rokonok is hazaérkeznek, így senki nem marad ki a buliból. Ráadásul a terülj-terülj asztalkám is adott ilyenkor, így nem kell külön készülődni.

Jó azonban, ha a másik oldalt is figyelembe veszed. Mivel valóban népszerű ünnepek alkalmával megtartani a lánykérést, előfordulhat, hogy a kiválasztottad számít rá. Ha tehát meglepetést szeretnél okozni a „gyémánt gyűrű” átadásával, akkor lehet érdemesebb egy másik „semlegesebb” időpontot választani ehhez.

A fenti ötletek alapján te is bátran válogathatsz a különböző ékszerek közül. Lepd meg szeretteidet és ajándékozz nekik különleges ékszert karácsonyra.

Ékszer karácsonyra

További érdekességek a karácsony blogban

Karácsonyi versek

Karácsonyi köszöntők

Karácsonyi idézetek

Karácsonyi mesék, adventi történetek

Karácsonyi SMS-ek

Karácsonyi dalok

Újévi jókívánságok