Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonyi ünnepek

Karácsonyi dekorációs ötletek

A karácsonyi dekorációs ötleteket gyűjteni és a kellékeket beszerezni nem lehet túl korán elkezdeni, hiszen már ősszel elér minket az őrület! Az üzletek kirakatai  már akkor karácsonyi csillogásban fürödnek, amikor még nem is gondolunk az ünnepekre.  Talán túlzás októberben hallgatni a karácsonyi dalokat a bevásárló központok hangszóróiból, de nem túlzás idejekorán  beszerezni a karácsonyi ajándékokat és a dekorációt.

Sajnos 2020-ban már nem tudunk önfeledten sodródni a tömeggel, hogy forralt bort szürcsölgetve és sült gesztenyét rágcsálva nézelődjünk a hangulatos karácsonyi vásárokon, mert kifordult a tengelyéből a világ a korona vírus megjelenésével. A hagyományos ajándék beszerző körutakat felváltja az online vásárlás. Sajnos a hagyományos vásározóknak ez nem kedvez, de fellendítheti az online vállalkozások forgalmát: hiszen a fenyőfától az asztaldíszeken át bármit beszerezhetünk a webáruházakból. Persze ez nem olyan, mint amikor kezünkbe vesszük, megtapogatjuk és kipróbáljuk a termékeket, ezért több dologra is oda kell figyelni!

Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonyi dekorációs ötletek – Tájékozódjunk a legújabb karácsonyi trendekről

 

A Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021című cikkből például megtudhatjuk, hogy az idei karácsonyt az alábbi stílusok határozzák meg:

  • natúr, rusztikus karácsonyi dekoráció
  • fehér karácsony  skandináv módra
  • visszafogott csillogás
  • kék-pávakék karácsonyi dekoráció
  • színes karácsonyfa

 

A színes karácsonyi dekoráció esetében pl. megtudhatjuk, hogy mi változott az évek alatt, ha elolvassuk a cikket.

Hogyan díszítsük fel a nappalit, hogy karácsonyi hangulat mindent átjárjon?

 

A karácsonyfa a legtöbb lakásban a nappaliban kap helyet, és ez számít a karácsonyi dekoráció központi elemének. Fontos, hogy a karácsonyfa díszítésével harmonizáljon a többi dekorációs elem: pl. a karácsonyi asztaldíszek illetve a korábban elkészített adventi dekoráció is már ennek a szellemében készüljön el.

De még ne szaladjunk ennyire előre, mert mindennek az alapja, hogy milyen a nappali berendezése és stílusa. Ha eleve eklektikus a nappalink illetve az a helyiség, amit karácsonyi hangulattal öltöztetünk fel, akkor bátran lehet kísérletezni a jóízlés határain belül. Bár valljuk be, hogy karácsonykor nehéz a giccset elkerülni, és nem is feltétlenül kell törekedni erre. Ha már eszünk-iszunk-pihenünk és lazítunk az ünnepek alatt, engedjük meg magunknak a színek és fények játékát, amitől az év többi részében tartózkodunk.

Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonyi dekorációs ötletek

Míg egyesek úgy vélik, hogy a  Mikulás jöjjön csak december 6-án, és tartogassa akkora a puttonyát a celofán zacskós mikulás csomagokkal,  mások amerikai stílusú karácsonyi dekorációt választanak, ezért ilyenkor a  karácsony kandallórafelkerül a harisnya, hogy abba tegye a  télapó az ajándékait. 

A karácsonyi lakásdekoráció egyik egyik központi eleme lehet a kandalló akkor is, ha nincs a házban hagyományos kandalló. Van, aki a gyerekekkel papírból készíti el a karácsonyi mintás kéményes kandallót, más biokandallótvásárol, hogy a valódi tűz élményével dobja fel az ünnepet.

Melyek a karácsonyi dekoráció leggyakoribb kellékei?

Támogassuk a helyi kiskereskedőket vagy vásároljunk online – a lényeg, hogy a szenteste és karácsony napja ne a kapkodásról szóljon, hanem a szeretetről és a megnyugvásról!Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonyi dekorációs ötletek

További érdekességek a karácsony blogban

Karácsonyi versek

Karácsonyi köszöntők

Karácsonyi idézetek

Karácsonyi mesék, adventi történetek

Karácsonyi SMS-ek

Karácsonyi dalok

Újévi jókívánságok