Karácsonyi készülődés, hogy a karácsony igazán boldog ünnep legyen

Hogy a karácsony igazán boldog ünnep legyen

3+1 tipp, hogyan készüljünk rá fel stresszmentesen

A karácsony a szeretet, a megbékélés, a boldog családi együttlét ünnepe – legalábbis ez a kép él bennünk róla.

Ám az idők során, mai, rohanó világunkban sokan már korántsem érezzük úgy, hogy a karácsony a megnyugvást hozza el számunkra. Sőt! Vannak, akik kifejezetten stressznek élik meg az ünnepet, vagy legalábbis a karácsony közeledtét. Hiszen annyi mindent el kell intézni, annyi mindenre fel kell készülni!

Mi pedig egyre kevésbé érzünk kedvet és lelkierőt ahhoz, hogy nekilássunk a karácsonyra való készülődésnek. Egyre csak húzzuk az időt, hogy foglalkozzunk vele – aminek az eredménye könnyen az lehet, hogy végül kifutunk az időből. Ennek hatására még feszültebbek leszünk, még kevésbé gondolunk szívesen a karácsonyra, még kevésbé szeretjük a szeretet ünnepét… És az ördögi kör bezárul.

Pedig a karácsony igenis lehet valódi, boldogságot és megnyugvást hozó ünnep – ha jól állunk hozzá. Íme néhány tipp arra, hogy mindennel időben elkészülj karácsonyra, és így végre igazán kiélvezhesd a családi karácsonyi együttlétet!

  1. Kezdj el időben készülni a karácsonyra!

Az első megfontolásra érdemes jótanács, hogy ne közvetlenül karácsony előtt kezdjünk el kapkodni. Persze sokan tisztában vannak ezzel, mégis, nehéz a nyári melegben már a hóhullató karácsonyra gondolni. Pedig több előnnyel is jár, ha már nyáron vagy akár még azelőtt is, nekilátsz a karácsonyra készülni.

Például sokkal könnyebben és akár olcsóbban is hozzájuthatsz a karácsonyi ajándékokhoz. Nem kell a legnagyobb tömegben verekedned az utolsó darab, egyetlen férjednek való borotvakészletért. Ráadásul kihasználhatod a különféle időszakos kuponos napokat is.

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés, ne hagyd az utolsó pillanatra.

  1. Haladj apránként, kis részletekben!

Ha időben kezdünk felkészülni a karácsonyi őrületre, annak az az előnye is megvan, hogy nem egyszerre kell mindent hirtelen elintézni. Érdemes írni egy listát, és felállítani a prioritási sorrendet. Például a karácsonyi kellékeket is nyugodtan megveheted nyáron, amikor nincs szezonja. Ilyenkor ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a szezonon kívül akciósan juthatsz hozzá meseszép karácsonyi díszekhez is.

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés: írj listát és sorrendet, mikor és mit szerezz be.

  1. Figyelj a részletekre!

Még akár a családtagjaidhoz is egy kicsit közelebb kerülhetsz azáltal, hogy elkezdesz rájuk tudatosan figyelni. Melyik kirakat előtt áll meg a kisfiad vágyakozó tekintettel? Milyen sálat néz meg az átlagnál tüzetesebben a lányod egy elsuhanó idegen nyakában? Milyen barkácseszköz hiánya miatt bosszankodik a hétvégi munkálkodás közepette a férjed? Ha ezt a jótanácsot megfogadod, ráadásul abban is biztos lehetsz: olyannal leped meg karácsonykor szeretteidet, aminek igazán szívből tudnak örülni.

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés: figyeld szeretteidet, mire csodálkoznak, vágyakoznak év közben.

És végül: nem kell mindent egyedül csinálni

Nem muszáj ám mindig mindent neked csinálni! Használd ki, hogy nem vagy egyedül, és bízz rá valamilyen karácsonyi előkészületet arra, aki a leginkább megfelel a feladatra.

Karácsonyi versek

Karácsonyi köszöntők

Karácsonyi idézetek

Karácsonyi mesék, adventi történetek

Karácsonyi SMS-ek

Karácsonyi dalok

Újévi jókívánságok