Tanfolyamot karácsonyra?

Tanfolyamot karácsonyra?

Tanfolyamot karácsonyra? A válasz, határozottan igen! Persze néhány szempontot figyelembe kell venni, de sokszor lehet nyerő ötlet. Ezeket a szempontokat vesszük most sorra.

Még karácsonykor is érdemes meggondolnunk, hogy mire adunk ki pénzt. Még ha nem is szűkölködsz anyagiakban, akkor is meggondolandó, hogy milyen karácsonyi ajándékra költesz. Ezért ajándékválasztásnál jó ötlet lehet összekötni a kellemest a hasznossal. Ha pedig tudást (pl. valamilyen tanfolyamot) ajándékozol karácsonyra, akkor biztosan megfelelsz ennek a feltételnek.

Kinek érdemes tanfolyamot ajándékozni karácsonyra?

Kezdjük talán inkább azzal, hogy kinek nem. A kisebb gyerekek (óvodás és kisiskolás korosztály) nyilván korukból adódóan a karácsonyt főleg a játékokkal, csillogó-villogó, zenélő ajándékokkal kötik össze. Ezért számukra egy tanfolyam semmiképpen nem megfelelő ajándék. Viszont ahogy egyre inkább fejlődnek, érnek a gyerekek, érdemes elgondolkodni egy tudás alapú ajándékon.

A gyerekek 8-9 éves koruktól kezdve (nyilván mindenkinél máskor jön el ez az időszak) már érdeklődhetnek egy egy téma, vagy terület iránt, amihez kapcsolódóan találhatunk megfelelő tanfolyamot. Ilyen lehet például egy rajztanfolyam azok számára, akik szeretnek rajzolni. Fontos ehhez azonban, hogy az érdeklődésük valós legyen. Mert ha nem az, esetleg csak a szülők kedvéért járnak egy-egy szakkörre, akkor csalódás érheti őket a karácsonyfa alatt.

Az idősebbeknek vagy felnőtteknek pedig már egészen sokféle tanfolyam közül is válogathatunk. Nézzük, milyen lehetőségeink vannak…

Tanfolyamot karácsonyra

Tanfolyamot karácsonyra

Tanfolyam ajándékba

Ha már tudod, hogy a megajándékozott milyen érdeklődési körrel rendelkezik, akkor az alapján érdemes kinézned a tanfolyamokat. Fiatal felnőttek és idősebbek esetében az is jó módszer lehet, hogy kiválasztasz többféle tanfolyamot, és még mielőtt valamelyikre befizetnéd az illetőt, megkérdezed, hogy melyik az, amelyik a legszimpatikusabb a számára. Persze ha meglepetést szeretnél, akkor egy kis csavarral ezt úgy oldhatod meg, ha kikéred a véleményét, hogy szerinte melyik lenne a legjobb, legizgalmasabb tanfolyam a számodra (vagy valaki más számára), mert szeretnél jelentkezni.

Mivel ma már nemcsak személyes, hanem online tanfolyamok közül is szép számban válogathatunk, ezért igazából a tanfolyamok tárháza határtalan. Nemcsak itthoni, de akár külföldi tanfolyamok is szóba jöhetnek.

Tanfolyamot karácsonyra

Tanfolyamot karácsonyra: főzőtanfolyam.

Néhány ajándék tanfolyam ötlet a teljesség igénye nélkül:

Fontos azonban mindig szem előtt tartani, hogy olyan ajándékot válassz, aminek a megajándékozott valóban örül. Tehát csak olyannak ajándékozz tanfolyamot, aki valóban szeret és akar is tanulni, fejlődni, új tudásra szert tenni.

További érdekességek a karácsony blogban

Karácsonyi versek

Karácsonyi köszöntők

Karácsonyi idézetek

Karácsonyi mesék, adventi történetek

Karácsonyi SMS-ek

Karácsonyi dalok

Újévi jókívánságok

 

 

 

error: Content is protected !!