2 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp otthonra

Karácsony napja:
2 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp otthonra

Abban egyet tudunk érteni, hogy a karácsony szinte mindenkinek a kedvenc ünnepe. Ez az időszak, amikor a család és a barátok összegyűlnek, beszélgetnek, időt töltenek együtt, sütnek és főznek, nem utolsó sorban rengeteget esznek. Az ezt megelőző hetek, sokszor hónapok során azonban megannyi előkészületre van szükség, hogy minden a terv szerint menjen.

Ebben a cikkben olyan karácsonyi dekorációs ötleteket mutatunk be, amelyek még egy kifinomult otthonban is megállják a helyüket.

A karácsonyi időszak kezdete

Az ünnepi időszak kezdete a legtöbbünk számára advent első vasárnapjával indul. Bár az is tény, hogy sokan már novemberben feldíszítik a lakást fényekkel, gyertyákkal és egyéb aprósággal. Ez a légkör megteremti azt a varázslatos karácsonyi hangulatot, amire a családnak szüksége van. Ilyenkor már bátran felkerülhetnek az ünnepi párnahuzatok, függönyök, terítők, de ne feledkezzünk meg a hálószobáról sem. A minőségi karácsonyi ágyneműhuzatok ára idén sem változik, így lehetőségünk van kedvező áron beszerezni újabb darabokat, hogy mindenkinek jusson belőle. Mehet persze pár dísz az éjjeliszekrényre, esetleg egy pár fényfüzér, így a karácsony éjszaka is velünk lesz.

2 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp otthonra

2 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp otthonra
Nappali dekorációk

A nappali az a helyiség, ahol nagy valószínűséggel az egész család sok időt fog tölteni. Itt fogadjuk majd a rokonságot, a vendégeket, így fontos, hogy az otthonunk ezen területe a legnagyobb díszben pompázzon. Persze nem szabad túlzásba esni, túl sok színt és formát meg mintát választani, hiszen azzal csak túl lövünk a célon.

  1. A fehér szín használata

A fehér mindig jó választás, hiszen ez a hófödte tájat, valamint a telet szimbolizálja. Nem túl kirívó, így kifinomult otthonban is helyet kaphatnak a fehér díszek és dekorációk. Egy már meglévő sarkot nevezzünk ki ünnepi résznek, tegyünk oda pár kisebb vagy nagyobb kiegészítőt, például egy koszorút és apróbb fenyőágakat. Különböző fényekkel pedig már fogadhatjuk is a vendégeket.

  1. Mi a helyzet a glitterrel?

Amennyiben nem érezzük túlzásnak, jöhet pár glitteres apróság, de figyeljünk arra, hogy gyerekek és állatok mellett nem ez lesz a legjobb választás. Emellett mindenképpen minőségi darabot vegyünk, ellenkező esetben ugyanis az egész adventi időszakot takarítással tölthetjük.

Idén ismét szerepet kapnak a fények és a csillogás, amit karácsonykor mindenképpen érdemes kimaxolni. Szerezzünk be csillogós papírt vagy festékszórót, de készíthetünk akár saját magunk is mutatós karácsonyfa díszeket vagy lakberendezési tárgyakat. Egy egyszerű glitteres csillag vagy egy csillogós ablakdísz még egy kifinomult otthonban is megállja a helyét.

A csillogást azonban felejtsük el az ágyban vagy a kanapén. Az ágyneműhuzat maradjon meg minőségi anyagból, a plédből se potyogjanak a kis darabkák, hiszen az cseppet sem kényelmes, tisztítani pedig annál nehezebb.

2 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp otthonra

2 kifinomult karácsonyi dekorációs tipp otthonra
Összegezve

Itt az ideje, hogy azok is elkezdjenek készülődni a karácsonyra, akik inkább a kifinomult stílust kedvelik. Pár aprósággal ők is nyugodtan kidekorálhatják a lakást. Egy minőségi ágyneműhuzat, egy szép fehér koszorú és már fogadhatjuk is a vendégeket.

 

Képek: Pixabay, Vistacreate

 

 

error: Content is protected !!