A legszebb karácsonyi textilek

Karácsony napja:
A legszebb karácsonyi textilek: hol díszíthetünk velük az otthonunkban?

A lakberendezés a textilekkel nagyon sok lehetőséget nyújt, akár színekről, akár anyagokról vagy mintákról legyen is szó. Az anyag vagy szín variációkkal az otthonunkat egykettőre teljesen átformálhatjuk anélkül, hogy a bútorokat mozgatnánk. Természetesen, amikor az otthonunk átalakítása a cél, akkor falfestés, tapétázás, padlóburkolat csere, bútorcsere mind számításba jöhet, pedig néha elég ha a textileket hagyjuk érvényesülni.

Hogy kezdjünk hozzá a megvalósításhoz?

Természetesen mielőtt vásárolni kezdenénk a karácsonyi mintás lakástextilekből, gondoljuk át, hogy hova szánjuk őket. Hiszen ezekből a textilekből is egyre nagyobb a kínálat a boltokban, mind színekben, mind mintákban egyre újabbak jelennek meg a piacon. Egyre nagyobb a textil nagykereskedések webshop kínálata, ahonnan rengeteg színből és mintából tudunk válogatni.

Ehhez azonban mérlegelnünk illik, hogy a lakás jelenlegi berendezése milyen textileket bír el. Fontos, hogy milyen a padlóburkolat, milyen színűek a falak, vannak-e mintás tapéták a falon, illenek-e az elképzeléseink a meglévő lakberendezési stílushoz és otthonosnak éreznénk-e az átalakított otthont?

A legszebb karácsonyi textilek

A legszebb karácsonyi textilek

Ha nem csak textilek cseréjén gondolkodunk

Abban az esetben, ha nagyobb bútordarabok cseréjén is gondolkodunk, akkor az legyen az első teendő, mivel ezeknek a bútoroknak a színeihez kellene alkalmazkodni a textilek vásárlása esetén. Majd ezek után lehet szőnyeget választani és jöhetnek a függönyök is.

A kisebb darab dekor szőnyegek kiválasztása az ágytakarók, díszpárnák után vagy azokkal egyszerre kerüljön megvásárlásra hiszen ezek teszik izgalmassá a helyiségeket.

A szőnyegek és kádkilépők a fürdőszobában meghatározzák a hangulatot, ezeket is érdemes feldobni az ünnepre.
Mikor fogjuk otthonosan érezni magunkat az átalakított lakásunkban?

Akkor ha egységet és harmóniát alkot a berendezés, ha passzol a személyiségünkhöz, a helyiségek funkcióihoz és a mi elvárásainkhoz. Nagy szerepe van a színeknek és a mintáknak, hiszen nem mindenhol mutat jól egy virágmintás függöny. Az apró mintáktól nagyobbnak fog hatni a helyiség, míg a nagy minták kicsinyítik a teret.

Amikor az ünnepi stílusváltásban gondolkodunk nem szabad elfelejteni, hogy nem feltétlenül kell minden kiegészítőtől megválni, hiszen a stílusok között vannak átfedések.

A színek és az anyagok játékával bátran lehet kísérletezni a szőnyegek, függönyök, terítők használatával. A minimalista stílusú lakásokban nem biztos, hogy jól mutat 10 darab kispárna, de egy sima szőnyeg például igen, vagy akár egy stílusos függöny is remekül passzolhat ugyanott, de a karácsonyi textilek minden lakásban szükségesek az ünnepre.

A legszebb karácsonyi textilek

A legszebb karácsonyi textilek
Összegezve

A karácsonyi mintás textilekkel a lakás számos pontján tudunk díszíteni az ünnepre. Nemcsak a függönyök, szőnyegek, ágytakarók, díszpárnák, hanem akár a lábtörlők, a konyharuhák, törölközők, asztalterítők kínálatából válogathatunk a nekünk tetsző mintákból és díszíthetjük vele az otthonunkat.