Karácsonyi ajándékötletek gamer rajongóknak

Karácsonyi ajándékötletek gamer rajongóknak

Az ünnepek közeledtével mindenki elkezd azon gondolkodni, mit vegyen szeretteinek, mi lehet az, aminek legjobban örülnének. Vannak, akik számára nem nehéz a döntés, de akadnak olyanok, akiknek bizony okoz fejtörést. Ez a cikk a gamer rajongókról íródott, mert nekik sem egyszerű ajándékot venni. Érdekes tudnivalókat, valamint ötleteket fogalmaztunk meg, ezzel is segítve a karácsonyi készülődést.

Gamerek világa…

A gamer-kultúra kialakulása és térhódítása hazánkban a Commodore 64 típusú személyi számítógépnek köszönhető. Már akkor mindenki találhatott magának megfelelőt a számítógépes játékok közül.

A kezdetek óta nagy fejlődésen mentek keresztül, a gamer rajongók tábora pedig egyre nő. Idővel igény mutatkozott a játékfigurák ajándék termékeken való megjelenítésére, és mivel a fanatikus rajongók gondolata szinte csak a játék körül forog, időnként be is öltöznek kedvenceiknek. Sokan találkozókra járnak, ahol az érkezőket rajongók tábora várja, akikkel megoszthatják tapasztalataikat.

Mindenből megárt a sok; igaz ez a számítógépes játékokra is, hogy az ember függővé válhat. A vélemények ez ügyben eltérőek, vannak, akik az ember mögött rejlő személyiséget okolják mindezért, és azt vallják, hogy ezek a személyiségtípusok, bármitől képesek függővé válni, tehát a probléma nem a játékban rejlik. Kutatások bizonyítják, hogy javulnak bizonyos készségek a gamerek virtuális világában eltöltött idők során.

Fontos kiemelni a játékok összetartó erejét, hiszen általa kapcsolatok alakulnak ki, határon innen és túl, mindez segíthet a kommunikációban, magyar és idegen nyelven egyaránt.

Karácsonyi ajándékötletek gamer rajongóknak

Karácsonyi ajándékötletek gamer rajongóknak

Vannak hivatásos gamerek

Egyesek csak a szabadidejükben játszanak, és rekreációként élik meg e tevékenységet. De ha valaki rendkívül ügyesnek mutatkozik, lehetősége van versenyszerűen, profi módon foglalkozni a videojátékokkal, ezt e-sportnak, vagyis elektronikus sportnak nevezzük, amire az illető személy akár megélhetésként is tekinthet.

Gamer kategóriák – ajándékötletek

A játékpiac nagy változásokon megy keresztül, ezért a gamerek csoportosítása során is sok szegmentum alakult ki. Vannak, akik csupán akkor játszanak, amikor tudnak rá szakítani egy kis időt, az ő terepük a mobiljáték. Majd következnek, akiket felvillanyoz egy esemény, és ismét kedvet kapnak, mint tapasztalt játékosok. De akadnak olyanok is, akiket nem vonz maga a játék élménye, viszont szívesen néznek másokat.

Egy újabb tábor, akik követik a hardware trendeket, mert a legjobb élményre vágynak. Vannak hagyományos játékosok is, akiknek jó gépük van ahhoz, hogy ők maguk játszanak, és nem néznek másokat. Következő csoport, akik szeretik a magas minőséget, de akciós játékokra vadásznak, inkább hardware-re költenek.

És végül van még két fanatikus csoport, az egyik, akik a videojáték minden formája iránt érdeklődnek, a játék nézése is leköti őket. És végül, akiket nem véletlen utolsóként említek, ők azok, akiknek annyira fontos a játék, hogy minden idejüket, pénzüket abba fektetik.

Mindennek tudatában már könnyebb eldönteni, melyik gamer rajongóhoz milyen ajándék illik. Néhányat említünk a lehetőségek közül: gamer egér, asztal és szék, gamer billentyűzet, joystick, játékvezérlő kormányok, konzol, világítás, router, monitorok, fejhallgatók és fülhallgatók stb. Remek ötlet a gamer falmatrica, ami nemcsak feldobja a falat, hanem egy üzenetet tartalmaz, mint pl. az „Épp játszom” feliratú matrica. Sokféle közül lehet válogatni, mindenki döntse el, neki melyik üzenet vagy szín tetszik! Webáruházból rendelhető, ahol a gamer falmatrica ára is megtekinthető!

Karácsonyi ajándékötletek gamer rajongóknak

Karácsonyi ajándékötletek gamer rajongóknak

Összegzés

A gamerek világa érdekes, és nem is mindenki érti meg. Akinek van a környezetében, és szeretné meglepni ajándékkal, annak muszáj figyelni rá, és elfogadni, hogy ez is egy létező világ. Amiben lehet jól, és kevésbé jól mozogni, attól függ, ki mennyire képes és szeret játszani. Van, aki csak rekreációs tevékenységként szabadidejében teszi, mert csupán élvezi, de olyan is akad, akinek fontos a fejlődés, ezért mindent nyomon követ, ami a gamer világot érinti. Egy embert ahhoz meg kell ismerni, hogy megfelelő ajándékot tudjunk neki adni! A cikkben összefoglaltunk érdekes információkat, és felsoroltunk gamer rajongók számára megfelelő karácsonyi ajándékokat.

Karácsonyi ajándékötletek gamer rajongóknak