Ünnepi dekorációk az egész házba

Ünnepi dekorációk az egész házba

Hamarosan itt a karácsony, és az emberek nagy része nagyon várja az ünnepeket. Az utóbbi években divattá vált, hogy a házakat és a lakásokat feldíszítik karácsonyra. Különböző fényfüzérekkel, világító figurákkal díszítik a házak falát, ablakait, a fák ágait. Sokszor találkozunk olyan túldíszített házakkal amelyeknek a csodájára járnak nagyobb távolságból is.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg ágyneműhuzat vásárlása karácsonyra online és azt is, hogy milyen egyéb dekorral dobhatod fel az otthonodat.

Fények a lakásban

A lakásokon belül égősorokat és gyertyákat érdemes mindenhova raknod. A beltéri díszítés során valószínűleg Te is a nappalival foglalkozol, pedig a többi helység díszítése is fontos lenne. A hagyományos karácsonyi színek a piros és az arany, illetve az aktuális divatszínek, jelen esetben a szürke és a fekete.

Télen rövidek a nappalok, a hosszú estékhez jól jöhetnek a világosságot adó fényfüzérek, melyek ma már elemmel működnek, így nem kötődnek a konnektorokhoz. Nem kerülnek sokba, és nagyon hangulatosak. Gyújthatsz esténként gyertyákat is, ezek szintén nagyon egyediek tudnak lenni. Ráadásul ma már igen sokféle illatban kaphatóak.

Ünnepi dekorációk az egész házba

Ünnepi dekorációk az egész házba

Textilek

Ha nem szeretnél sokat költeni a dekorációra, akkor vásárolj néhány díszpárna huzatot! Lehet a klasszikus színekből vagy karácsonyi mintákkal díszítve, bármelyik hangulatot hoz a szobába. Ha már lecserélted a párnákat, tedd ugyanezt a plédekkel is. Helyettesítsd őket karácsonyi pihe-puha takarókkal.

A függönyöket is kicserélheted karácsonyi mintás anyagokra, nagyon nagy a választék belőlük. A konyhába tehetsz karácsonyi konyharuhákat, az étkezőbe pedig karácsonyi asztalterítőt.

A hálószobában pedig lecserélheted az ágyneműt. Nagyon sokféle anyagból készülnek ágyneműgarnitúrák karácsonyi mintákkal. Az ünnepi változatot akár már advent elejétől fel lehet húzni, hiszen nyugodtan vehet akár több garnitúrát is, más-más mintával.

Ha nem szeretsz vasalni, válassz krepp anyagú ágyneműt, ott erre nincsen szükség.. Ha fázós vagy, akkor pedig a puha, meleg flanel anyagú karácsonyi ágynemű lesz a legjobb megoldás számodra.

A törölközőkből választhatsz az ünnephez passzolókat a fürdőszobába, és oda is tehetsz néhány fényfüzért, hiszen ott sem árt a világosság a hosszú téli estéken. Gondolj csak bele, mennyire kellemes lesz a forró fürdő mellé bekapcsolni egy színes fénysort.

Apróságok

Vegyél egy-két cserép mikulásvirágot, ami egész adventben nyílik, sőt ha jó helyet találsz neki nem csak az ünnepek alatt, hanem egész tavaszig pirosodni fog. Bár ma már a mikulásvirágból lehet rózsaszínűt, sőt vajszínűt változatot is kapni. Egyes darabok pedig még csillognak is.

Rakhatsz a falra karácsonyi koszorút, amit saját magad készíthetsz el igen rövid idő alatt. Komódot, éjjeliszekrényt dekorálhatsz gyertyával, hógömbbel. Állíthatsz több pici műfenyőt is a helyiségekbe. Emellett nagyon mutatósak a virágcseréphez tartozó kaspók, ünnepi figurás díszítésekkel, piros, arany, ezüst színekben, amit persze csak a karácsonyi időszakra cserélünk le.

Terasz

Amennyiben van teraszod, azt is nagyon szépen ki lehet díszíteni az ünnepekre. Gyönyörű kinti mécsestartókat helyezhetsz el odakint. Emellé jöhet pár fényfüzér a tető alatt. Vásárolhatsz néhány cserép cikláment, az ugyanis szereti a hideget, vagy hunyort, ami igazán úgyis csak karácsony körül kezd virágozni.

Ünnepi dekorációk az egész házba

Ünnepi dekorációk az egész házba

Összegezve

Elmondható tehát, hogy a dekorálni szinte az egész házat lehet, kezdve a konyhától, egészen a hálón át, a teraszig.