A karácsonyi csoda a téli palotában

Karácsony napja:
A karácsonyi csoda a téli palotában

Egyszer volt, hol nem volt, a Téli Palota mélyen hóval borított erdejében, egy aprócska hóember, Hópihé. Hópihének különleges vágya volt: szeretett volna valaha megtapasztalni egy igazi karácsonyi csodát.

  • Anyu, mikor jön már a karácsony? – kérdezte izgatottan Hópihé anyukájától.
  • Még pár nap, kisfiam. Addig is készüljünk fel a karácsonyra! – mosolygott vissza az anyuka.

Hópihe és anyukája nekiálltak díszeket készíteni a Téli Palota fájára. Hópihe apró kezeivel gondosan faragta a kis jégcsillagokat, miközben csillogó beszélgetést folytattak egymással.

  • Tudod, anyu, az lenne a legnagyobb álmom, ha láthatnám a karácsonyi csodát – sóhajtott Hópihé.
  • Talán idén teljesül az álmod, kisfiam – suttogta az anyuka.

A karácsony estéje elérkezett. A Téli Palota ragyogott a fényekben, és a fenyőfa alatt számtalan ajándék várta, hogy kibontsák őket. Hópihé szemei csillogtak az izgalomtól, amint a karácsonyfa köré gyűltek. De váratlanul valami meglepő történt. Az ajándékok között feltűnt egy titokzatos rénszarvas, Mese. Mese szemeiben egy különleges fény ragyogott.

  • Üdvözöllek, Hópihé! – szólalt meg Mese. – Az idén én hoztam a karácsonyi csodát!

Hópihé és az összes többi hóember elámulva hallgatta Mese meséjét, amelyben olyan varázslatok és csodák történtek, hogy az egész Téli Palota fénybe borult.

Amikor Mese befejezte a történetét, hirtelen minden a tündérek varázslatával ragyogott fel, és a Téli Palota fényei a csillagokig értek. Az égben tűzijáték robbant, és a hópihék boldogan tapsoltak.

  • Ez a karácsonyi csoda – suttogta Hópihé anyukájának.
  • Igen, kisfiam, és te is részese lehettél ennek a csodának – mosolygott vissza az anyuka.

Ettől kezdve minden évben Mese érkezett a Téli Palotába, hogy újabb és újabb csodákat hozzon. De Hópihé sosem felejtette el azt a különleges karácsonyi estét, amikor a vágya valóra vált, és egy igazi csodát élhetett át a Téli Palotában. A Téli Palota a karácsonyi csoda otthonává vált, és Hópihé tudta, hogy a valódi varázslat az, amit a szeretet és az összetartás teremt. És ebben a varázslatban mindig része lehetett.
A karácsonyi csoda a téli palotában

A karácsonyi csoda a téli palotában