Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés

Lassan érkezik a téli világ, közeleg a december, az év vége. Mindezekkel együtt egyre közelebb kerülünk mi is a keresztény világ legnagyobb ünnepéhez, a karácsonyhoz. Ám mai rohanó világunkban kicsit kezd ez a boldog, szeretetteli időszak egyre inkább stresszelővé válni. Munka, család, gyerekek mellett kitalálni, kinek mit vegyünk, beszerezni az ajándékokat, karácsonyi menüt a többi emberrel zsúfolt üzletekben.. Rohanás, kapkodás, idegeskedés.

Pedig hát a karácsonynak épphogy nem erről kellene szólnia. Nemcsak az a fontos, hogy mikor végre minden megvan, és már csak az ünnepre kell figyelnünk, végre fellélegezzünk. Az is éppannyira lényeges, hogy az előtte levő időszak is inkább erre a nyugodt, pihentető lelkiállapotra készítsen fel. Hogyan lehet mindezt elérni? Most ehhez adunk néhány jótanácsot.

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés – közösen a családdal

Milyen jó érzés is, amikor együtt a család, és közösen bontogatjuk ki az ajándékokat! Ám nemcsak a meghitt, de a kevésbé kellemes teendőket is lehet a többiekkel megosztani. Sokkal vidámabb a munka, ha nem egyedül végezzük. Nyugodtan vonjuk be gyermekeinket a tervezésbe – mi legyen a karácsonyi menü, hogyan díszítsük fel a lakást – és a kivitelezésbe is. Meglátod, a takarítás is mennyivel gyorsabban elkészül, ha egymást biztatva, segítve csináljátok!

A párod is biztosan szívesen kiveszi a részét a feladatokból. Nem muszáj mindent neked megvásárolni, bízz nyugodtan rá néhány bevásárló körutat a karácsony előtt.

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi készülődés – saját magadra se felejts el időt szánni!

Ám arról sem szabad megfeledkezni a karácsonyra való hangolódáskor, hogy mi magunk rendbe tegyük lelkünket. Ideje van a közösen eltöltött időknek, de ideje van annak is, hogy kicsit feltöltődjünk, megtisztítsuk gondolatainkat.

Az ünnepekre való felkészülés megtervezését érdemes úgy alakítani, hogy biztosítjuk a magunk számára a lehető legkellemesebb körülményeket. Próbálj meg lehetőleg mindennap csenni egy kis időt a szoros menetrendből, és ezt egy kis magányos elmélyülésre szánni. Teremtsd meg a legellazítóbb hangulatot – a kedvenc kuckódban, némi forró kakaóval vagy forralt borral, hangulatos zenével. Ereszd ki egy kicsit a gőzt, engedd át magad a nyugalomnak, békének, hagyd, hogy átjárjanak a kellemes érzések. Ilyen állapotban, stresszmentesen sokkal könnyebb lesz kicsit rendet raknod a lelkedben, átgondolni, mit, hogyan érdemes az ünnepekig elvégezni.

Karácsonyi készülődés

Az, hogy a többiek is hasonlóan könnyen vészeljék át az ünnepi készülődést, rajtad is múlik. Ha ugyanis te nyugodt, kiegyensúlyozott vagy, a környezeted is könnyebben alkalmazkodik ehhez az állapothoz. Márpedig az ünnep úgy értékes igazán, ha békében, szeretetben zajlik mindazokkal együtt, akik fontosak számodra. És mindez nem sokat ér, ha előtte-utána viszont feszült a hangulat. Készüljünk hát közösen, békében, szeretetben erre a csodálatos ünnepre!

További érdekességek a karácsony blogban

Karácsonyi versek

Karácsonyi köszöntők

Karácsonyi idézetek

Karácsonyi mesék, adventi történetek

Karácsonyi SMS-ek

Karácsonyi dalok

Újévi jókívánságok

error: Content is protected !!