10 karácsonyi ajándék ötlet

10 karácsonyi ajándék ötlet, mely biztos sikert arat

Az év legmeghatóbb ünnepe a világ legtöbb részén kétségkívül a karácsony. A vallási jelentésen túl, mi szerint Jézus megszületését ünnepeljük, mára december 24. a szeretteink megajándékozásáról is szól. Egy szuper meglepetést találni azonban nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk, kérdés mit bír el a családi kassza, és főleg, hogy minek is örülne a másik.

Az ünnepi ajándékozás Jézus megszületésével, és így az európai katolicizmus megszületésével, az „öröm” okán kapcsolódik össze. Ahogy annak idején a kisded ajándékokat kapott a háromkirályoktól, úgy a mai napig meglepjük egymást egy kisebb vagy nagyobb kedvességgel ezen a napon.

Kérdés persze, hogy mi is legyen ez, mutatunk pár tuti befutót.

Karácsonyi ajándék ötlet

Karácsonyi ajándék ötlet

1. Legyen kutya a fa alatt

Egy kiskutyát ajándékozni karácsonyra biztos siker. Nincsen olyan ajándék, ami le tudná taszítani a dobogó első helyéről. Feltéve persze, ha szeretjük a kutyákat, de a legtöbb ember így van vele.

Egy kiskutya szeretet visz a lakásba és minden nap új élménnyel ajándékozza meg a család tagjait. Szerencsés esetben sok-sok évig velünk lesz a család teljes értékű tagjaként. Persze kutyát tartani áldozatokkal is jár, hiszen gondoskodni kell a kedvencünkről. A DogX weboldalán sok hasznos tippet találsz a kutyatartásról.

A reggeli sétákhoz bizony fel kell kelni és gyakran a nyaralásokkal is alkut kell kötni. Ugyanakkor minden kutyatartó egyetért abban, hogy a kedvencünktől kapott szeretet kárpótol minden áldozatért. A karácsonyi meglepetés pedig nem is lehetne nagyobb, mint hogy egy élő kis eb lapul a fa alatt.

Karácsonyi ajándék ötlet

Karácsonyi ajándék ötlet

2. Csináld magad ajándékok

Ha nem is sikerült tökéletesre, egy általunk készített ajándék mindig kedves gesztus, már csak azért is mert időt és munkát szántunk a szerettünkre.

Egy házilag készített gyertya lehet, hogy nem lesz olyan tökéletes, mint amit az üzletben leveszünk a polcról, de legalább minden kedvességünket belerakjuk.

Házilag készített meglepetés gyakorlatilag bármi lehet, kezdve a gyertyától, a lekváron keresztül a gyereknek faragott csúzliig. Érdemes próbára tenni a kreativitásunkat, hátha valami igazán remek dolog sül ki belőle.

3. Ékszer névvel

Egy gravírozott, vagy olyan medállal ellátott ékszer, amin a másik neve szerepel szintén szuper ajándék. Személyessé és meghitté teszi az ajándékozás gesztusát.

Nem is kell feltétlenül drága dologra gondolni, egy középkategóriás csecsebecse is ugyanazt az örömöt tudja kiváltani.

Karácsinyi népszokások

Karácsonyi ajándék ötlet

4. Kulcsszó a gyakorlatiasság

Elsőre furcsának tűnhet, de a kevésbé tehetős rokonoknak, barátoknak az is hatalmas öröm, ha gyakorlatias dolgokat ajándékozunk.

Az illatos tusfürdő, a fürdősó, vagy egy pihe-puha törülköző ugyanebbe a kategóriába tartozik. Lényeg, hogy legyen gyakorlati haszna, és öröm legyen használni.

5. Ajándékozz élményt

Egyre nagyobb divat, hogy nem valamilyen fizikai tárgyat ajándékozunk karácsonyra, hanem élményt, vagy csúnya szóval szolgáltatást.

Egy klasszikus színházbérlet mellett ez ma már számos dolog lehet, kezdve az ejtőernyőzéstől, a tanfolyamtól a vadvízi túrán keresztül egészen egy Forma 1-es autó kipróbálásáig.

6. Legyen valami high-tech kütyü

A rohanó technológiai fejlődés szintén szaporítja a lehetséges ajándékok sorát. Számos tech fejlesztés van, amiről sokan még csak nem is halottak, főleg az idősebb generáció tagjaiból, holott nagyon is hasznos tud lenni.

Ilyen a hanggal vezérelhető TV, a kávéfőző, amely telefonról is irányítható, vagy a különféle riasztó eszközök, például, hogy bedugva maradt a vasaló, vagy nincs becsukva az ajtó.

7. Telefon

Főleg a fiatalabbaknak remek ajándék egy új okostelefon, még akkor is, ha a régi hibátlanul működik.

A gyártók negyed évente jönnek elő az új szériákkal, a tini és fiatal felnőtt korosztály pedig alig várja eszeket.

8. Valami retró

Ebben az esetben elsősorban a gyerekekre, valamint a mi régi játékainkra gondolhatunk.

Ott van például a diafilm, hiába a hatalmas LCD televízió, a kicsik felé biztos varázslatos lesz egy kis diavetítés karácsony este és persze később is.

De nyugodtan említhetjük a hintalovat vagy a klasszikus puzzle játékokat is.

Karácsonyfa-kérdés: a valódi fenyő a jobb választás?

9. Egy üveg jó bor

A férfiak mindig örülnek egy üveg jó bornak, vagy ha azt nem szeretik, akkor valamilyen márkásabb alkoholos nedűnek.

Olyan nagyon nem lehet félrelőni vele, főleg, ha nem tudjuk, hogy mi lenne az illető kívánsága az ünnepre. A férfias karácsonyi ajándékokról itt olvashatsz bővebben.

10. Valami meleg

A karácsony bizony télen van, ami után jó darabig kitart még a hideg.

Éppen ezért kedves ajándék lehet egy meleg ruha, legyen az kabát, pulóver, sál vagy éppen egy vastag zokni. Nem csak kedves, de felettébb hasznos megoldás is az ünnepekre.