Csomagolásmentes karácsony

Csomagolásmentes karácsony

…avagy legnagyobb ünnepünkön is ér környezettudatosnak lenni

4 tipp a csomagolásmentes karácsonyhoz

Az egyre gyorsuló felmelegedés, klímaváltozás napjainkra mindenki számára egyértelművé tette, hogy valamit változtatni kell az életmódunkon, különben baj lehet.

Szerencsére a környezettudatosság egyre nagyobb teret hódít, az élet minden területén – még karácsonykor is. Elvégre az, hogy boldog, meghitt, meglepetésekben és örömökben teljes karácsonyunk legyen, úgy is megoldható, hogy közben védjük a környezetünket.

Ha pedig környezettudatos karácsonyról beszélünk, akkor – rögtön a valódi vagy műfenyő kérdése után – az egyik legfontosabb a csomagolás problémája. Hiszen kevés olyan más ünnep létezhet, melynek során annyi rengeteg szemét termelődik – legjellemzőbben az egyszer használt, majd eldobott csomagolóanyagok formájában.

De mi mindent lehetne tenni annak érdekében, hogy ez a rengeteg, csomagolásból keletkezett szemét csökkenjen? Hogyan, miként lehetne eljutni az ideálisan teljesen csomagolásmentes karácsony eléréséhez? Íme most erre néhány tipp, a teljesség igénye nélkül.

  1. A csomagolásmentes karácsony eléréséhez vezető út: a többször használatos csomagolás

Bár sokan ódzkodnak tőle, vagy akár kicsinyesnek is tartják, nem kell feltétlenül egyből a szemétben landolnia annak a karácsonyiajándék-csomagolásnak. A karácsonyi csomagolások, csomagolópapírok zömét kiválóan fel lehet használni a következő karácsony előtti csomagolásokhoz. És akkor az a karácsony szinte már-már csomagolásmentesnek is nevezhető…

Csomagolásmentes karácsony

Csomagolásmentes karácsony: többször is használható csomagolás.

  1. A nem karácsonyi csomagolásból is lehet kiváló karácsonyi csomagolás

De nemcsak a karácsonyi csomagolóanyagokat használhatjuk fel a csomagolásmentes karácsonyhoz való közelítés érdekében. Egy korábban vásárolt cipőnk dobozából is kiváló karácsonyi csomagolás válhat egy kis fantáziával, no meg pár színes filctollas grafika segítségével.

Csomagolásmentes karácsony

Csomagolásmentes karácsony, egy kis zsineggel kötjük át ajándékunkat.

  1. Csomagolásmentes karácsonyi bevásárlás

Egyre több boltban tapasztalhatjuk manapság, hogy a környezettudatosság jegyében igyekeznek csökkenteni a zacskók, tasakok használatát. De nekünk is ott a lehetőség, hogy rendszeresítsünk magunknak saját bevásárlókosarat, amit bármikor használhatunk. Ha pedig nem vásárlunk folyton újabb bevásárlószatyrokat, máris közelebb kerülhetünk a csomagolásmentes karácsonyi bevásárlás – és így a csomagolásmentes karácsony felé.

  1. Karácsonyi ajándékcsomagolás – a csomagolásmentes karácsonyért

Akinek van egy kis kézügyessége, és érez magában kedvet a kézzel készített ajándékokhoz, tökéletes ötlet a karácsonyi ajándékcsomagolás. Lehetne például egyedi, karácsonyi és az ajándékozotthoz passzoló mintákkal díszített vászontáskát adni karácsonyi meglepetésként.

Mindezek azonban csak apró ötletmorzsák voltak, annak érdekében, hogy kellő inspirációval szolgálhassunk a fő cél: a csomagolásmentes karácsony eléréséért.

A lényeg valójában a nyitottságunkban és a felelősségteljes hozzáállásban rejlik. Ha egy kicsit továbbgondoljuk, mi mindent tehetnénk a csomagolásmentes karácsony érdekében, az ötletek tárháza nyílhat meg előttünk.

És így válhat igazán békés, boldog, meghitt karácsonnyá ez a most, nemsokára eljövendő karácsony minden élőlény számára. És ezentúl az összes további karácsony is jelentheti egyúttal a csomagolásmentes karácsonyt is.

Csomagolásmentes karácsony

Csomagolás nélkül feldíszítve.

Most pedig búcsúzunk: lassan ideje ugyanis nekilátni a karácsonyi készülődésnek

 

error: Content is protected !!