Egyedi és nagylelkű karácsonyi ajándékok

Karácsony napja:
Egyedi és nagylelkű karácsonyi ajándékok

Természetes, hogy szeretünk ajándékot adni és kapni, vannak olyan családtagok és esetleg barátok is, akiknek esetenként nagyobb értékben is ajándékozunk. Ilyenkor ki kell hagyni a választásból az általános dolgokat, inkább a személyre szabható ajándékokból válasszunk.

Milyen szempontokat fontos figyelembe venni a vásárlás előtt?

Időt kell szánni arra, hogy kiválasszuk a címzett érdeklődési körének, hobbijának megfelelő ajándékot. Ne hagyjuk a nagy értékű ajándékok megvásárlását az utolsó pillanatra, a kapkodás mindig túlköltekezéshez vezet. Igyekezzünk a pénzügyi feszültséget elkerülni! Határozzuk meg mekkora legyen az ésszerű költségvetés az ajándékok területén. A személyre szabott ajándékok mindig jó választásnak bizonyulnak a költségvetés szempontjából.

Fontos tényező, hogy a megajándékozott érdeklődési körének megfelelő legyen az ajándék. Ne abból induljunk ki, hogy mi mit szeretnénk, olyan ajándékot válasszunk amely tökéletesen illik ahhoz, akinek adjuk.

Milyen nagylelkű ajándékokat szoktunk ajándékozni?

Vannak olyan helyzetek, amikor berendezési tárgyakat is ajándékozhatunk. Nyilván inkább a legközelebbi hozzátartozók élnek az ilyen nagyobb értékű, egyedi ajándékok ajándékozásával.

Bizonyos esetekben, szeretetből segíthetünk a lakberendezésben is a megvásárolt ajándékkal, amikor bútordarabokat esetleg egész garnitúrákat ajándékozunk. Ilyen bútorok lehetnek az ülőgarnitúrák vagy egyes elemeik, a fotelek, kanapék.

Az ülőgarnitúrák a nappali meghatározó elemei, ezért nagyon nem mindegy, hogy mekkora figyelmet fordítunk a bútordarab kiválasztására. Különféle anyagokból készült U alakú, L alakú kanapék vagy sarokkanapék, esetleg a hagyományos 3+2+1-es ülőgarnitúrák közül választhatunk, de szükség esetén lehetőség van egyedi ülőbútor összeállítására is.

Az ülőbútorok a kényelem és a pihenés célját szolgálják, a maximális kikapcsolódás érdekében, akár a lakás tulajdonosai akár a vendégek élvezik is a kényeztetést. A kanapék ára nagyon széles skálán mozog függően attól, hogy elegáns, klasszikus, retro vagy éppen modern stílusú a bútordarab, milyen kárpittal, milyen anyagból készült a kanapé.

Egyedi és nagylelkű karácsonyi ajándékok

Egyedi és nagylelkű karácsonyi ajándékok
Milyen szempontokat kell figyelembe venni a vásárlásnál?

Lényeges szempont, hogy ismerjük azt, akinek ülőbútort ajándékozunk, illetve a lakáson belüli lehetséges elhelyezését is tekintsük meg. Jó tudni, hogy mire fogják használni, folyamatosan csak ülésre vagy esetenként vendégágyként is funkcionálna a kanapé. A modern kanapék ülésmélysége meghaladja a 60 cm-t, ezért jó ha az üléshez rendelkezik a kanapé nagyméretű párnákkal a hát megtámasztásához. A kárpitokat tekintve, a most divatos textilbőr kevésbé bírja a használatból eredő kopást, mint a textil kárpit anyagok, ezt a választásnál érdemes figyelembe venni.

Összegezve

Ha karácsonyra nagyobb értékű ajándékot vásárolunk, érdemes alaposan tájékozódni arról, hogy az aki kapja, milyen formájú, nagyságú, stílusú, színű, anyagú bútort szeretne maga körül látni, hogy ne dobjunk ki feleslegesen nagyobb összeget ajándékozásra és valóban ajándék legyen számára a megvásárolt ülőbútor.

Egyedi és nagylelkű karácsonyi ajándékok

Egyedi és nagylelkű karácsonyi ajándékok